Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Shetlanninlammaskoira, narttu
Saahin Säihke

 

Eevi koiranetissä linkki

Eevin kuvasivu linkki

 

Terveys

Lonkat: B/B

Kyynärpäät: 0/0

Selkä:  LTV0, (normaali), VA1 (aste 1, lievä)

Polvet: 0/0

Sydän: terve

Silmät: terveet


Geenitestit:
MDR1 (lääkeaineyliherkkyys): sairas
CEA (Collie Eye Anomaly): kantaja

 

Näyttely: ERI

 

Sijoituskodin kertomaa:

"Eevi on luonteeltaan sosiaalinen ihmisiä sekä toisia koiria kohtaan. Kaikkia olisi aina niin kiva päästä moikkaamaan. Se tykkää olla kaikessa mukana, ja aina pitäisi päästä ensimmäisenä joka paikkaan. Maltti ei siis ole Eevin valtti, mutta sitä on yritetty kehittää.

Ääntään Eevi osaa käyttää myös ahkerasti, varsinkin treenikentillä omaa vuoroa odottaessa. Se on hyvin vilkas kaveri ja rämäpäisyyttäkin löytyy. Eevi on todella oppivainen, eikä se tarvitse montaa toistoa, että lamppu korvien välissä syttyy. Palkaksi kelpaa namit sekä lelut.

Hihnalenkillä Eevi osaa käyttäytyä pääsääntöisesti hienosti, mutta välillä saattaa sanoa muutaman sanasen vieraille koirille. Sekin yleensä johtuu siitä, että joku muu aloittaa ensin, ja Eevi liittyy kuoroon mukaan vain pelkästä haukkumisen ilosta. Irti lenkkeilykin on onnistunut ainakin tähän asti ongelmitta. Eevi ottaa paljon etäisyyttä, mutta on kyllä tosi hyvin kuulolla, kun sitä on kutsutaan.

Kotioloissa Eevi osaa rauhoittua ihan hyvin ja tykkää olla lähellä haliteltavana. Kodin äänistä se selkeästi ei nauti imurista eikä hiustenkuivaajasta, mutta raketeista se ei ole ollut moksiskaan. Kokonaisuutena Eevillä on hyvin palikat kasassa, ja se on muutenkin tosi hauska tyyppi kaikin puolin."